onsdag 7. september 2011

Hvordan virker fargene på oss?

Chakraene våre (se tidliger innlegg) er delt inn i sju farger. Hver farge har sin egenskap og kan brukes i healingarbeid. Når er de forskjellige fargene bra for oss - og når bør de brukes forsiktig? Her er en kort oversikt.



Rødt (rotchakraet) er den varmeste fargen. Den øker blodomløpet, gir energi, økt mot og selvtillit. Fargehealing med rødt brukes forsiktig rundt fullmåne, ved høyt blodtrykk og under menstruasjon.






Orange (lendechakraet) er en glødende og livlig farge. Den skaper entusiasme, vennlighet, lekenhet, skaperkraft og glede.
En god farge når man vil komme i kontakt med andre. Ved for mye orange kan man bli følelsesmessig avhengig av andre.





Gult (solar-plexuschakraet) er en strålende og munter farge. Den stimulerer hjernen og øker konsentrasjonen (ved moderat bruk). Bør unngås ved kvalme, hodepine eller søvnløshet. Bra hvis man skal ta en beslutning og trenger å "klarne hjernen".





Grønt (hjertechakraet) er en av naturens farger, og er midt mellom varmt og kaldt - skaper balanse og fremmer ubetinget kjærlighet. Den er gjenoppbyggende og beroligende. Åpner hjertet og stimulerer til vekst. Ved for mye kan man bli veldig materialistisk, og det kan fremme sjalusi og misunnelse.




Blått (halschakraet) - som himmelen - gir ro og avslapning. Det er en åndelig farge, og den skaper kjærlighet. Blå står får tradisjon, og det er fredens farge. Kan hjelpe oss med å få problemer på avstand og gi klarhet. Virker også mot søvnløshet. For mye blått kan gjøre at man føler seg isolert og ensom, og man kan bli veldig konservativ.

Indigo (pannechakraet) er nattens farge; mystisk og dyp - og stimulerer intuisjonen. Gjør oss mer objektive - lettere å ta avgjørelser. Indigo kan virke rensende og smertestillende. Bør unngås om man er ulykkelig eller har psykiske lidelser.







Fiolett (kronechakraet) er forbundet med alle former for åndelighet. Fremmer medfølelse, nestekjærlighet og guddommelig inspirasjon. Det er en god farge for å øke healingevnen og for å bli kreativt inspirert. Fargen bør brukes forsiktig om man er deprimert eller nervøs.






Hvitt er ikke en farge, men inneholder alle fargene i spekteret - og reflekterer lys. Hvitt kan brukes ved healing av alle områder.






Sort er jordens farge, og slukker lys. Fargen hjelper oss å se muligheter i situasjoner. Brukes aldri i healing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar