torsdag 22. september 2011

Dødsstille - en god øvelse for å hente nye krefter!

Dødsstille (Savasana)

Dette er en øvelse som kan brukes for å roe ned og fokusere på kropp og sinn når du er anspent eller trett - og trenger en rask måte å hente nye krefter på. Den kan også brukes som avlutning på en treningsøkt (gjerne som siste stilling i yogaøvelser, eller etter annen trening). Da faller kroppens systemer til ro, og du absorberer det arbeidet du har gjort.


Siden målet er å løse opp fysiske og mentale spenninger er det viktig at du slapper av og har det komfortabelt. Pass på å være passe varm; ta gjerne på ekstra klær eller bre et teppe over deg (kroppen kjøles noe ned når du slapper av). Ha evt en liten pute/håndkle under hodet om du føler for det.


Ligg på ryggen med føttene litt fra hverandre. Slapp av i føttene og setemusklene. Før armene litt ut fra overkroppen og vend hådflatene oppover. Slapp av i armene, skuldrene (før dem bort fra hodet), hals, ansikt og hode. Hold ansiktet vannrett. Lukk øynene, pust mykt og la sinnet falle til ro. Kjenn at hele kroppen blir tung og slapp. La den synke ned i underlaget. Fokuser på pusten om tankene begynner å vandre.

Hvis du føler deg stram noe sted i kroppen; styr pusten dit og føl at spenningene løser seg opp. Hvil slik i 10 minutter eller lenger. Når du skal ut av stillingen: Strekk armene over hodet, bøy knærne og rull over på høyre side. Sett deg sakte opp - og nyt dagen videre med nye krefter :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar