lørdag 22. januar 2011

Velg den rette veien


1. Hva slags beslutning er det du prøver å ta? Beskriv den her:
2. Beskriv alternativ 1:
Beskriv alternativ 2:
3. Finn et rolig sted. Sørg for at omgivelsene virker avslappende. Tenn et stearinlys og sett på rolig musikk. Kanskje du vil holde en gjenstand som har en åndelig betydning for deg. Det kan være et kors, en rosenkrans, bønneperler, en vakker stein eller kanskje et fotografi av en du respekterer og beundrer for de valgene han eller hun har gjort. Lukk øynene. Hvis du ikke har erfaring med å meditere, så bare la tankene flyte og kjenn hvordan pusten langsomt går inn og ut. 
4. Tenk på alternativ 1. Ta deg tid. Spør så hva denne beslutningen sannsynligvis vil føre til.
Gjør det samme med alternativ 2. (Fortsett hvis det er  flere alternativer.)
5. Noter deg hva du føler, opplever og sanser. Det er veilederen som gir deg anvisninger. Har det ene alternativet større energi enn det andre? Hvilket alternativ føles tungt eller lett? Hører du en stemme inni deg som har et forståelsesfullt budskap om avgjørelsen din?
Hvis du etter denne øvelsen  fortsatt ikke har klart for deg hva du skal gjøre, er det vanligvis best å vente. Noen ganger er det å vente og være tålmodig alt som skal til. Kanskje føler du deg inspirert til å ta noen små skritt. Hvis du fortsetter å møte altfor mange "stengte dører", føler deg tappet for krefter eller får mye angst i forbindelse med valget du har gjort, er det viktig at du stopper opp. Se om du kan finne et punkt inni deg der du føler deg rolig og glad, og prøv å følge denne følelsen dit den fører deg. Du vil jo fremfor alt at dette valget skal skape bedre balanse i livet ditt, ikke mer kaos og uro.

Kilde: Boka Intuisjon, Lynn A. Robinson 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar