tirsdag 23. november 2010

Hva er våre chakraer -og hva kan de si oss?

Auraen er knyttet til kroppen ved hjelp av personlige energifelter som kalles chakraer. Chakra kommer fra sanskrit (et hellig indisk språk) og betyr "lyshjul". Det er konsentrasjoner med virvlende energi som trenger gjennom kroppen og strekker seg gjennom de sju lagene i auraen. Hvert chakra er plassert i en del av kroppen der det er stor konsentrasjon av nerveender. Og hvert av chakraene påvirker helsetilstanden i et bestemt område i kroppen.



Rotchakraet er assosiert med rødt og ligger i perineum. Det påvirker følelsen av å være jordet og nært forbundet med den fysiske kroppen



Sakralchakraet er assosiert med orange og ligger ca to fingerbredder under navlen. Det styrer forplantningssystemet hos begge kjønn, samt skaperkraft og kreativitet.



Solarpleksus-chakraet er assosiert med gullfarge og ligger nedenfor brystbenet. Det styrer emosjonene, noe som er årsaken til at magen påvirkes så sterkt av følelsene. Det styrer også egenverd og individualitet.



Hjertechakraet er assosiert med grønnfage og ligger midt i brystet. Det styrer hjertet, lungene og kroppens immunsystem. Er det god flyt i dette chakraet har man evne til å vise oppriktig medfølelse og kjærlighet til andre.


Halschakraet er assosiert med fargen blå og ligger nederst i halsen. Det styrer evnen til å kommunisere med andre og finne vår egen stemme gjennom egenuttrykk.



Pannechakraet er assossiert med fargen indigo. Det ligger midt i panna og representerer det indre øyet. Dette chakraet styrer synet, intuisjonen og evnen til å se verden vi lever i klart, også det som er skjult for det fysiske synet.



Kronechakraet er forbundet med lillafargen og ligger på toppen av hodet. Det styrer forbindelsen til det høyere selvet, samt åndelig håp og utvikling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar