tirsdag 22. februar 2011

Hvordan kan blomsteressenser helbrede oss?

Barch-essensene er 38 forskjellige blomsteressenser som blir fremstilt fra ulike blomster, busker og trær. De ble oppdaget av den engelske legen Edward Bach (1886-1936) som beskrev dette som en ny tilnærming til helbredelse. Han fant ut at duggdråpene på blomstene inneholdt blomstens livskraft. For å ivareta denne overføringen av blomstenes livskraft brukte han solmetoden og kokemetoden (kommer evt nærmere inn på disse metodene ved en senere anledning). Det finnes blomster og andre vekster med spesielle egenskaper som kan speile menneskets sjelelige trekk og harmonisere dette. Disse blomstene har evnen til å snu problem, plage eller symptom til det potensialet som ligger der.


Dr. Bach så sykdom og plager som en mulighet til å våkne opp, forstå mer av oss selv og endre livsførsel. Mennesket har iboende ressurser, tendenser og kvaliteter som uttrykker seg helt individuelt hos den enkelte. Disse kvalitetene stammer fra den åndelige delen av oss - vårt høyere selv. Så lenge disse naturlige impulsene får uttrykke seg i tråd med vårt sanne jeg, vil mennesket være i balanse og holde seg fysisk og psykisk frisk. Når disse impulsene blokkeres eller holdes nede, kan ubalanser, problemer og til slutt sykdom oppstå. Hver av de 38 blomsteressensene svarer i følge Bach til en av de negative sinnstilstandene vi har, og de bærer i seg den kraften som kan forvandle det destruktive til de ressursene som ligger skjult i det negative følelsesmønsteret.

Hvordan brukes blomstermedisinen, og hvordan skal det taes?
De finnes i essensflasker med pipette. 5-6 dråper kan dryppes på tungen 3 ganger daglig, eller (helst) blandes i vann og drikkes jevnlig gjennom dagen. Kan også brukes som tilsetning i karbad. Behandlingperioden er rundt 3-5 uker. Det kan være lurt å ha konsultasjoner hos en naturterapeut med kompetanse innen blomstermedisin.

Bachs blomstermedisin kan brukes til de fleste aldersgrupper, sykdommer og plager - og er helt uten bivirkninger. Akutte stressituasjoner og kriser er kanskje området der det er tatt mest i bruk. Mange mennesker har rapportert å ha fått bedre helse etter å ha brukt Bachessensene over tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar